יום שני, 30 באוגוסט 2010

זרעי הצ'יה

ועל הצ'ייה כבר שמעתם ?

צ'יה -salvia hipanica,גרגרים של זן מיוחד של צמח המרווה , הרכב תזונתי מנצח .
הצי'ה מהווה מקור מצויין לאומגה 3, מגנזיום , סידן , אנטיאוקסידנטים , סיבים תזונתיים וחלבונים .

אני נוהגת להמליץ על שילוב הצ'יה בתפריט התזוה   במקרים של -

-שיפור זרימת הדם בכלי הדם והורדת רמת השומנים .
-פעילות אנטי חמצונית בתאי הגוף .
-הסדרת מערכת העיכול והפחתת התאבון-סיבים , סיבים ,
-תסמונת קדם מחזור -בשל הרמות הגבוהות של המגנזיום .

בעצם , הצ'יה מתאימה לכולם .
מסתבר שחומצת השומן אומגה 3 שבצ'יה אינה נפגעת בחימום , מה שמהווה יתרון נוסף -אפשר להכניס אותה בפשטידות , קציצות וכדומה .
דרכים נוסף לצרוך אותה -לפזר על הסלט , או ביוגורט .
הכמות המומלצת בתפריט דיאטה מאוזן הוא 2 כפות ביום .
אז -בתאבון .

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה